باریستا چیست چی کار های را انجام میدین همه چی در باره باریستا
باریستا به شخصی گفته می شود که نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو را تهیه و سرو می کند .
در ایالات متحده ، اصطلاح باریستا اغلب در مورد کارمندان کافی شاپ که هم نوشیدنی
های اسپرسو و هم قهوه معمولی تهیه می کنند ، استفاده می شود. اگرچه اصطلاح باریستا از
نظر فنی به شخصی گفته می شود که به طور حرفه ای در تهیه اسپرسو آموزش دیده است ،
اما ممکن است برای توصیف هر کسی که مهارت بالایی در ساخت عکس های اسپرسو
و نوشیدنی های اسپرسو دارد ، مانند لاته و کاپوچینو نیز استفاده شود .
باریستا چیست چی کار های را انجام میدین همه چی در باره باریستا یا قهوه
منبع ورد کلمه باریستا
کلمه باریستا از ایتالیا شروع شده است ، جایی که به معنی “متصدی بار” است که نوشیدنی
های الکلی و غیر الکلی ، از جمله قهوه و نوشیدنی های اسپرسو را سرو می کند. اصطلاح ایتالیایی
هنگام مفرد خنثی جنسیت است. در انگلیسی ، جنسیت خنثی است که به صورت مفرد یا جمع
(baristas) باشد ، اما در ایتالیایی ، وقتی که جمع باشد ، خاص جنسیت است ، یا “baristi”
مردانه ، که به معنی “barmen” یا “bartenders” یا زنانه “bariste” است ،
“که به معنی” سارقان “است. در ایالات متحده ، این اصطلاح به سرورهای
نوشیدنی های حاوی قهوه محدود می شود و شامل آنهایی نیست که نوشیدنی های الکلی را تهیه و سرو می کنند.
شرح شغل باریستا
باریستا چیست چی کار های را انجام میدین همه چی در باره باریستا آموزش یک باریستا چگونه است
به طور کلی ، باریستاها که در قهوه خانه ها ، کافی شاپ ها یا قهوه خانه ها کار می کنند
، دستگاه های اسپرسو تجاری (و نه دستگاه های اسپرسو خانگی ) کار می کنند. در حالی
که کار آنها ساده به نظر می رسد ، دستگاه های اسپرسو تجاری در محدوده دشواری قرار دارند.
برخی از آنها دستی هستند و به مهارت ، آموزش و توانایی فوق العاده ای نیاز دارند تا بتوانند با
ریزه کاری های هر دسته قهوه ، شرایط آب و هوایی روز ، ترجیحات نوشیدنی و سایر
عوامل سازگار شوند. ماشین های دیگر “فوق اتوماتیک” هستند و بیش از بارگیری لوبیا کامل
و فشار یک دکمه نیاز ندارند. از آنجا که باریستاها ماشین آلات با جزئیات بیشتری کار می کنند ، باید مراحل پیچیده تهیه عکسهای اسپرسو را یاد بگیرند .
فراتر از تهیه اسپرسو ، باریستاها به طور کلی کف ، کف و شیر بخار را تولید می کنند تا طیف گسترده ای از نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو تهیه کنند و نوشیدنی های قهوه مانند قهوه پرس فرانسه را تهیه کنند
، قهوه را بریزند و قطره قطره کنند. این وظیفه باریستا است که می داند تفاوت بین نوشیدنی هایی مانند
کورتادو ، که با قطعات مساوی شیر بخارپز به اسپرسو تهیه می شود ، و یک سفید مسطح ،
که قطعات مساوی شیر بخارپز و بافت دار و اسپرسو است ، وظیفه باریستا است. سرانجام ،
برای بسیاری از باریستاها ، خدمات مشتری مهمترین قسمت کار آنها است. آنها نوشیدنی
هایی را که تهیه کرده اند به مشتریان ارائه می دهند و بسیاری از افراد مستقیماً با باریستا تعامل دارند.
در قهوه خانه های بزرگتر ، ممکن است باریستاها در پشت صحنه کار کنند و
با مشتری تعامل نداشته باشند ، اما در مغازه های کوچکتر ، به احتمال زیاد همان شخصی که نوشیدنی سفارش می دهد ، نوشیدنی درست می کند.
آموزش و تخصص باریستا
در حالی که این امکان وجود دارد که یک باریستا با حضور در دوره های آموزشی باریستا مهارت
های شغلی خود را بدست آورد ، آنها معمولاً توسط کارمندان باسابقه در محل کار آموزش داده می شوند.
بسیاری از باریستاها به مهارت های خود بسیار افتخار می کنند و سال ها را صرف ساختن تکنیک های
خاص برای تهیه نوشیدنی های عالی می کنند. باریستاهای باتجربه تر اغلب وظیفه آموزش کارمندان
جدید را بر عهده دارند. این آموزش می تواند از تهیه نوشیدنی های روزمره تا ایجاد نوشیدنی
های تخصصی تا یادگیری نحوه استفاده از ماشین آلات پیچیده را شامل شود.
مسابقات جهانی باریستا
این تمایل وسواسی برای بهبود کار شخصی منجر به مسابقات باریستای محلی و بین المللی شد.
اگرچه مسابقات رسمی باریستا از نروژ آغاز شد ، اما معروف ترین و مورد احترام ترین
مسابقات باریستا اکنون مسابقات جهانی باریستا (یا WBC) است که مانند المپیک ،
هر ساله در کشور جدیدی برگزار می شود. رقبا در WBC وظیفه دارند
در مدت زمان 15 دقیقه 4 اسپرسو ، 4 نوشیدنی شیر و 4 نوشیدنی اصلی با امضای استاندارد تهیه کنند.
ایجاد نوشیدنی های تخصصی
علاوه بر مهارت در تهیه دستی عکس های اسپرسو و نوشیدنی های اسپرسو
، برخی از باریستاها به خاطر تخصص هایی مانند هنر لاته ، تفت دادن قهوه ،
دانش عمیق قهوه یا تهیه قهوه های سرد سرد معروف هستند . احتمالاً شما عادت کرده اید
که بالای شیر و نوشیدنی های اسپرسو برگ یا قلب ببینید. این استعداد خلاقیت به
راحتی به نظر نمی رسد. این نیاز به ریختن شیر بخارپز شده به گونه ای است
که با بالا آمدن آن روی سطح ، طراحی خاصی را تشکیل می دهد و با افزایش مهارت های باریستا ، پیچیده تر می شود.
مهارتهای حرفهای یک باریستا
باریستا
- شناخت و تسلط بر دستگاه آسیاب قهوه و نحوه کار با آن
- شناخت اجزای مختلف و تسلط کامل بر نحوه کار با دستگاه اسپرسو
- لاته آرت (هنر شیر قهوه نگاری)
- دم آوری قهوههای نسل سوم و دمی
- طعم شناسی و مهارت ایجاد طعمهای جدید
باریستا کاربلد با امکانات و قابليتهاي دستگاه آسیاب قهوه و دستگاه اسپرسو آشنا بوده
زيرا اين دستگاهها مهمترين ابزار کار او است و با این دستگاهها میتواند قهوههای
حرفهای و با کیفیت تهیه کند.
در ادامه موضوع باریستا کیست باید اشاره کنیم که مهارت هاي يک باريستاي حرفه اي
خيلي بيشتر از تهيه قهوه اسپرسو با کيفيت است. يک باريستا میتواند کيفيت
و طعم قهوههای مختلف را تشخيص دهد او تخصص لازم براي ترکیب انواع قهوه
بر اساس سليقه مشتري را دارد درنتیجه بهتر از هر کسی مي تواند قهوه باب ميل مشتري
را به وي ارائه دهد.
یکی دیگر از مهارتهای اصلی باریستا فوم گیری و تهيه انواع نوشيدني هاي بر پايه اسپرسو
مانند کاپوچينو، لاته، ماکیاتو، موکا و … است. یک باریستای خوب به جز موارد ذکر شده تخصص و مهارت در تهيه انواع دیگر قهوه مانند: قهوه فرانسه و ترک را هم دارد.
معمولا باريستا مهارت لاته آرت یا طراحی روی قهوه و تهیه نوشیدنیهای سرد مانند: آیس کافیها، موکتلها، فراپهها و … را نيز دارد.
مسابقات باریستا
همه ساله مسابقات بینالمللی باریستا به منظور ارزیابی تخصص و مهارت آنان برگزار میشود.
این مسابقه برای نخستینبار در کشور نروژ پایهگذاری شد. باریستاها پس از شرکت و پیروزی
در مسابقات کشوری، به مسابقه بینالمللی اعزام میشوند. ایران در سال 93 به عضویت انجمن جهانی قهوه (world coffee events) پیوست. سال ۹۴ برای اولین بار نماینده باریستای ایران به مسابقات جهانی در سیاتل آمریکا راه یافت.
سوال و نظر سنجی باریستا
چرا می خواهید باریستا شوید و فکر می کنید این شغل شامل چه عواملی می شود؟
“اول و مهمترین ، من می خواهم در یک نقش مشتری مدار کار کنم جایی که فرصت ایجاد تغییر
مثبت در زندگی مردم را پیدا کنم. بیشتر و بیشتر مردم در حال خرید قهوه و نوشیدنی
های گرم هستند و آنها با دقت شرکت قهوه خود را انتخاب می کنند. من فقط نمی خواهم به
عنوان باریستا در هر شرکتی کار کنم ، بلکه می خواهم در شرکتی کار کنم که ضمن
ایجاد قهوه عالی و ارائه خدمات عالی به مشتری ، به من یاد دهد چگونه کار
را به درستی انجام دهم. در طول تحقیقم ، من درباره نقش باریستا چیزهای زیادی دریافتم. این نقش شامل افتتاح فروشگاه ، گرفتن سفارشات و پرداخت از مشتریان ، خرد كردن دانه های قهوه و تهیه قهوه
و سایر نوشیدنی ها به مشخصات صحیح ، تهیه و سرو غذا به روش صحیح مطابق با استانداردهای
ایمنی غذا ، تمیز و مرتب بودن فروشگاه است. ، ایجاد نمایشگرهای غذایی و
غذایی و ارائه خدمات استثنایی به مشتری در همه زمان ها. سرانجام ، شما باید در برخورد با ساعات کار انعطاف پذیر باشید و همیشه الگوی مثبتی برای شرکت باشید. “
مصاحبه باریستا مهارتهای کلیدی ، خصوصیات و ویژگیهای قابل ارزیابی
در طول آمادگی خود برای مصاحبه ، بر روی زمینه های اصلی زیر تمرکز کنید:
- ارائه خدمات استثنایی به مشتری در همه زمان ها و رعایت اخلاق و ارزش های شرکت در رابطه با خدمات مشتری.
- فروشگاه را به صورت و در صورت لزوم باز کنید و در صورت لزوم ساعتهای غیر قابل جابجایی و طولانی کار کنید.
- برای تهیه نوشیدنی ، تهیه غذا و پذیرایی از مشتریان با سایر اعضای تیم باریستا کار کنید.
- کافی شاپ یا فروشگاه را در رابطه با مارک و ارائه تمیز ، مرتب و مطابق با دستورالعمل های شرکت نگه دارید.
- لباس باریستا را با افتخار بپوشید.
- آماده شدن برای بازرسی های از قبل برنامه ریزی شده توسط بازرسان بهداشت و ایمنی و سازمان های بهداشت مواد غذایی.
- دانه های قهوه را آسیاب کرده و نوشیدنی ها را مطابق آموزش اولیه باریستا سرو کنید.
- پرداخت ها ، از جمله پول نقد و کارت را انجام دهید.
- به مشتریان خود به صورت سریع و کارآمد عمل کنید.
- با دنبال کردن آموزش باریستا ، با شکایات مشتری به طور مثبت برخورد کنید.
- در حالی که به استانداردهای سختگیرانه ایمنی غذا پایبند هستید ، غذای سرد و گرم را سرو کنید.
- آماده باشید تا در صورت لزوم شیفت های اضافی را بپوشانید.
- نمایشگرهای غذا را متناسب با گروه بندی شرکت آماده کنید.
در طول آمادگی خود برای مصاحبه ، بر روی زمینه های اصلی زیر تمرکز کنید:
سوالات کوتاه در مورد باریستا و کافی من
باریستا یا کافی من کیست؟
باریستا یا کافی من به کسی گفته می شود که تخصصش قهوه بوده وبه صورت حرفهای به آماده کردن قهوههای مختلف مشغول است. وظیفه یک باریستا چیست؟
مهم ترین وظیفه یک باریستا تهیه قهوه و نوشیدنیهای گرم منوی کافه به صورت حرفهای و تخصصی است.مهم ترین نکته برای باریستا شدن چیست؟
اولین و مهمترین نکته برای آغاز راه باریستایی، داشتن علاقه به قهوه و آدم هاست، چراکه بیشترین چیزی که یک باریستا با آن در ارتباط است قهوه و آدمها هستند.چگونه باریستا شوم؟
برای اینکه بتوانید باریستا شوید، باید در یک کافه کنار یک باریستای حرفه ای تجربه کسب کنید، یا در دوره های آموزشی باریستایی کافه نیرو و یا سایر همکاران ما شرکت کنید.تفاوت باریستا و بارتندر چیست؟
بارتندر وظیفه آماده سازی سفارشات منوی سرد کافه ها را دارد، در حالیکه باریستا بیشتر سفارشات منوی گرم را آماده می کند.
درباره علی شریفی
علی شریفی مدیر و بنیان گذار آکادمی قهوه آمارو دانش آموخته ی. انجمن تخصصی قهوه اروپا esae / ATS آلمان انگلستان WTG.. دوره لاته آرت استاد لوییجی لوپی دارایی گواهینامه های بین المللی انجمن قهوه اروپا
نوشته های بیشتر از علی شریفیمطالب زیر را حتما بخوانید
-
کافه موکا Caffè mocha کافه موکا چیست
17 بازدید
-
در دوره آموزش باریستا چه مهارت هایی یاد میگیرید؟
130 بازدید
-
لاته، ماکیاتو و لاته ماکیاتو و بررسی تفاوت های اصلی این سه قهوه عالی
212 بازدید
-
طرز تهیه قهوه آمریکانو چطور قهوه آمریکانو تهيه کنیم
132 بازدید
-
اسپرسو قهوه چيست مطلب آموزشی اسپرسو
202 بازدید
-
7 روشهای تهیه فوم و کف شیر خیلی راحت در خانه
871 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.