قهوه ساز کمکس چیست مراحل طرز تهیه کمکس
قهوهساز کمکس (به انگلیسی: Chemex Coffeemaker) یک قهوهساز دستی است که به روش ریختن آب بر روی پودر قهوه عمل میکند. این روش را پیتر شلمبوم در سال ۱۹۴۱ اختراع کرد که توسط شرکت کمکس در شیکوپی، ماساچوست به صورت صنعتی توسعه یافت.یک قهوهساز کمکس که قهوه دم آوری شده در آن است
در سال ۱۹۵۸ طراحان مؤسسه فناوری ایلینوی این قهوهساز را به عنوان یکی از بهترین اختراع دنیای مدرن معرفی کردند و یک نمونه از این قهوهساز در موزه هنر مدرن جای دارد.
طراحى قهوه ساز کمکس
قهوهساز کمکس شامل یک قیف شیشهای و فیلتر ساخته شده از الیاف کاغذ با ضخامت بیشتر از کاغذ معمولی است که بیشتر روغن قهوه را میگیرد در نتیجه طعم قهوه با قهوههای دیگر تفاوت دارد. همچنین فیلترهای ضخیمتر کمکس میتوانند کفستول موجود در روغن قهوه را بگیرند
طرز تهیه قهوه کمکس
اولین قدوم در ساخت قهوه کمکس قرار دادن کاغذ فیلتر در قیف شیشهای است و بعد از آن ریختن آب جوش در جهتهای مختلف برای شکوفایی و دمکردن دانههای قهوه خشک است
طرز تهیه قهوه با کمکس یکی از روش های مربوط به موج سوم قهوه است و به روش تهیه آن روش پور اور (Pour Over) گفته میشود..
یادگیری کار با کمکس کمی چالشبرانگیز است اما اکثر کسانی که در خانه قهوه دم میکنند، پس از مدتی تمرین به راحتی میتوانند با آن کار کنند. اگر آماده هستید با هم شروع میکنیم.
مواد و وسایل لازم برای تهیه قهوه با کمکس:
دستورالعمل ما در این آموزش کاملا قابل تنظیم است: فقط برای هر 16 گرم آب از 1 گرم قهوه استفاده کنید.
- قهوهساز کمکس
- فیلتر کاغذی مخصوص
- کتری آب جوش مخصوص قهوه
- ترازو
- پودر قهوه که با درجه متوسط آسیاب شده باشد: در حدود 40 گرم
گام اول: فیلتر را آماده کنید
فیلتر کاغذی را روی دستگاه تنظیم کنید تا دهانه آن را پوشش دهد.
گام دوم: فیلتر را بشویید
روی فیلتر مقداری آب جوش بریزید و پس از چند ثانیه آب را از درون دستگاه خارج کنید. با این کار هم طعم کاغذی فیلتر از بین میرود و هم دستگاه گرم میشود. پس از تخلیه آب، کمکس را روی یک ترازوی آشپزخانه یا کافه قرار دهید.
گام سوم: قهوه را آسیاب کنید
دانههای تازه رست شده قهوه را با درجه متوسط آسیاب کنید. برای دم کردن قهوه با کمکس، پودر قهوه باید کمی درشت باشند.
اگر با آسیاب کردن قهوه برای کمکس مشکل دارید و یا میزان دقیق آن را نمیدانید پیشنهاد میکنم مطلب میزان آسیاب قهوه را حتما مطالعه کنید .
فیلترهای کاغذی Chemex با ضخامت و شکلی طراحی شدهاند که میتوانند جریان حرکت آب در میان دانههای قهوه را محدود کنند. بنابراین اندازه درشت متوسط دانهها باعث میشود حرکت آب جریان داشته باشد.
اگر به نکات زیر توجه کنید، قهوه شما به خوبی دم میکشد و شکوفا میشود:
- دمای آب باید 200 درجه فارنهایت معادل 93 درجه سانتیگراد باشد. بنابراین باید پس از جوش آمدن آب، کتری را از روی حرارت بردارید، بیست ثانیه صبر کنید و سپس آب را روی پودر قهوه بریزید.
- ریختن آب جوش 100 درجه روی پودر، به طعم قهوه آسیب میزند.
- تایمر را تنظیم کنید و به آرامی مقدار کمی آب تصفیهشده، حدودا دو برابر وزن قهوه (حدود 3 اونس یا 84 گرم)، روی فیلتر بریزید. در حدی که قهوه درون فیلتر خیس شود.
- مطمئن شوید که آب روی همه قسمتها ریخته شده و هیچ جا خشک نمانده است. کتریهای مخصوص قهوه، به دلیل گردنه بلند و باریکی که دارند برای این کار بسیار مناسب هستند.
- در این مرحله میتوانید حبابهای دی اکسید کربن را که از قهوه خارج می شوند ببینید، به ویژه اگر از قهوه تازه استفاده کرده باشید.
- سی ثانیه صبر کنید.
گام چهارم: آب را اضافه کنید
به آرامی آب را با حرکت مارپیچ یا دَوار روی فیلتر کمکس بریزید تا سطح آب به حدود یک سانتیمتر در زیر لبه بالای قهوهساز برسد. وقتی سطح آب و قهوه تقریبا به دو سانتیمتر رسید، دوباره آب بریزید. این کار را تا زمانی که آب تمام شود ادامه دهید.
هر مقدار آبی که استفاده میکنید، باید در مدت دو دقیقه روی فیلتر ریخته شود.
گام پنجم: منتظر هنر نمایی کمکس بمانید
منتظر بمانید و کمکس را تحت نظر داشته باشید. وقتی آب به حدی از فیلتر رد شد که میتوانستید پودر قهوه را ببینید، فیلتر را بردارید و تفاله قهوه را دور بریزید. چند قطره آخر ممکن است کمی تلخ باشد.
این فرایند قاعدتا مدت زمانی بین 3:30 تا 4:30 دقیقه طول میکشد. اگر بیشتر از این طول کشید، لازم است دفعه بعد قهوه را کمتر آسیاب کنید یا آب را سریعتر روی پودر قهوه بریزید. اگر کمتر از این مدت طول کشید، دفعه بعد آب را آهستهتر بریزید یا قهوه را بیشتر آسیاب کنید.
گام ششم: قهوه را سرو کنید
Chemex یک ظرف زیبا برای سرو قهوه است بنابراین میتوانید آن را مستقیما سر میز بیاورید. اگر مایل به این کار نبودید، قهوه را درون لیوان بریزید و همان لحظه سرو کنید.
منبع
- “Dr. Peter Schlumbohm Dead; Inventor of Coffee Maker, 66; His Chemex Called One of 100 Best Modern Devices—300 Items Patented” The New York Times; November 07, 1962 [۱]
- ↑ “Chemex Coffee Makers” LA Times, Jan 8, 1989.
- ↑ New York Times Nov 7, 1959
- ↑http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O:AD:E:5225&page_number=2&template_id=1
- ↑ Science Daily
- ↑ “Brewing 101 With CHEMEX®”.http://www.chemexcoffeemaker.com. Chemex® Corp. Archived from the original on 6 January 2015. Retrieved 6 January 2015. External link in
|website=
(help)
درباره علی شریفی
علی شریفی مدیر و بنیان گذار آکادمی قهوه آمارو دانش آموخته ی. انجمن تخصصی قهوه اروپا esae / ATS آلمان انگلستان WTG.. دوره لاته آرت استاد لوییجی لوپی دارایی گواهینامه های بین المللی انجمن قهوه اروپا
نوشته های بیشتر از علی شریفیدستهها
مطالب زیر را حتما بخوانید
تولید قهوه در کوبا
26 بازدید
اسپرسو کوبانو Café Cubano
132 بازدید
کافه موکا Caffè mocha کافه موکا چیست
178 بازدید
در دوره آموزش باریستا چه مهارت هایی یاد میگیرید؟
298 بازدید
لاته، ماکیاتو و لاته ماکیاتو و بررسی تفاوت های اصلی این سه قهوه عالی
449 بازدید
طرز تهیه قهوه آمریکانو چطور قهوه آمریکانو تهيه کنیم
324 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.