کافه لاته چیست تاریخچه کافه لاته (Caffè latte)
کافه لاته (به ایتالیایی: caffè e latte) نوعی نوشیدنی قهوهاست از ترکیب اسپرسو با شیر بخار داده شده
کافه لاته در لغت به معنای قهوه (کافه) و شیر (لاته) میباشد و برای تهیهٔ آن قهوهٔ اسپرسواسپرسو را با شیر داغ یا بخار داده شده ترکیب کرده و رویش را با کف شیر میپوشانند. این نوشیدنی معمولاً در فنجان (کاپ) سرو میشود.
تفاوت کافه لاته
با کاپوچینو معمولاً در نسبت قهوه و مقدار شیر و فوم شیر آن است بدین صورت که در کاپوچینو ۳۰ میل اسپرسو و ۱۵۰ میل شیر بخار داده شده که فوم شیر از ۵ میلیمتر تا ۳ سانتیمتر است اما در کافه لاته ۳۰ میل اسپرسو و ۱۸۰ میل شیر بخار داده شده که فوم شیر از صفر تا ۵ میلیمیتر است
طرز تهیه کافه لاته
طرز تهیه لاته خیلی سادهس و به راحتی میتونیم توی خونه درستش کنیم. لاته که بهش لته (latte) هم میگن تقریباً معروفترین نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو هستش که از ترکیب اسپرسو، شیر فوم گرفتهشده و فوم شیر تهیه میشه. (توی این مطلب هم از واژه لاته استفاده میکنیم و هم از لته)
لاته ریشه ایتالیایی داره و معمولاً برای زیبایی و تزیین روی اون از تکنیکی استفاده میشه به اسم لته آرت یا ترجمهش هنر شیر قهوه نگاری.
طرز تهیه لاته با موکاپات و فرنچ پرس
سادهترین و کاربردیترین وسایل تهیه لاته توی خونه موکاپات (یا قهوه جوش رو گازی) و فرنچ پرس هستن.
مرحله اول: با استفاده از موکاپات اسپرسو رو میگیریم. (یک الی دو شات یا دو فنجون اسپرسو که میشه ۳۰ الی ۶۰ سیسی) قهوه رو کف فنجون سرو میریزیم.
قبلاً راهنمای کامل کار کردن با دستگاه موکاپات رو توی فنجونت شرح دادیم و نوشتیم که بر اساس چه فرآیندی و چطور جریان آب داغ با فشار از ذرات آسیاب شده قهوه، عصاره قهوه رو می گیره که اصطلاحاً بهش اسپرسو میگن
مرحله دوم: با استفاده از فرنچ پرس، شیر و فوم گیری میکنیم. مقدار شیری که لازم داریم ۲٫۵ برابر حجم قهوهس. بهتره از شیر پرچرب استفاده کنیم.
در مورد فرنچ پرس ها، حتماً می دونید که از اونا برای تهیه قهوه فرانسه استفاده میکنیم و کارکرد اصلی شون درواقع تهیه قهوه فرانسه هست؛ اما به کمک پیستونی که دارن، میتونیم با ترکیب هوا و شیر، از شیر فوم بگیریم. این طور که شیر داغ رو داخل فرنچ پرس ریخته و به کمک اهرم صافی فرنچ پرس شیر رو میزنیم تا فوم (کف) ازش جدا بشه.
وقتی فوم گیری شیر و انجام میدیم شیر به دو لایه تفکیک میشه:
- لایه زیری که شیر قوام گرفته هست و بهش میگیم شیر فوم گرفتهشده.
- لایه بالایی که فوم یا کف شیر هستش.
مرحله سوم: شیر فوم گرفتهشده رو روی اسپرسو ریخته و اجازه میدیم مقدار خیلی کم فوم شیر روی نوشیدنی بریزه.
ویدیو طرز تهیه کافه لاته
فهرست مقاله
درباره علی شریفی
علی شریفی مدیر و بنیان گذار آکادمی قهوه آمارو دانش آموخته ی. انجمن تخصصی قهوه اروپا esae / ATS آلمان انگلستان WTG.. دوره لاته آرت استاد لوییجی لوپی دارایی گواهینامه های بین المللی انجمن قهوه اروپا
نوشته های بیشتر از علی شریفی
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.