7 روش تهیه فوم و کف شیر خیلی راحت در خانه
برای درست کردن بعضی از نوشیدنیها، شما نیاز به فوم شیر Foam milk دارید. این فوم را می توانید به روش های مختلفی در خانه، با دستگاه اسپرسوساز، فرنچ پرس، همزنهای برقی، مایکروفر و با دستگاهای دیگری تهیه نمایید. در این بخش ما ۷ روش تهیه فوم یا کف شیر را برایتان آورده ایم.با اسپرسوساز
با استفاده از اهرم بخار اسپرسوساز می توانید کف شیر تهیه کنید
باریستا خودت باش
کلاس آنلاین باریستا و کافی شاپ 24 ساعت آموزش با مدرک معتبر
تلفن ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر 09919004942
طرز تهیه فوم شیر با کمک مایکروفر
با استفاده از گرما دهی به شیر و البته با کمک یکی دیگر از روشها می توانید این کار را با مایکروفرانجام دهید
طرز تهیه فوم شیر با همزن
با هم زدن شیر به کمک همزن های برقی و دستی می توانید کف شیر تهیه کنید البته دستی که چه عرض کنم…ت
آموزش طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس
فرنچ پرس به دلیل فیلتر فلزی با سوراخ های ریزی که دارد به شما امکان تهیه کف شیر را می دهد.کف شیر ساز دستی پمپی
کف سازی شیر با این ابزار شبیه به فرنچ پرس است!مخلوط کن
با کمک مخلوط کن هر چیزی را بهم بزنید کف می کند چه برسه به شیر!کف شیر ساز اهرمی
کار با این ابزار برای کف سازی کمی سخت است اما شدنی است
طرز تهیه فوم شیر با دستگاه اسپرسو
با دستگاه اسپرسوساز دارای نازل بخار steamwand و دسته بخار Froth assistor
دستگاه را روشن، دکمه steam (بخار) را بزنید، دماسنج را نیز داخل پارچ شیرتان بگذارید. شیر سرد را در پارچ بریزید، حال دسته بخار را به داخل شیر ببرید (سر آن کمی پایین تر از سطح شیر قرار گیرد). نازل بخار را باز کنید تا شیرتان شروع به کف کردن کند. در دمای (۶۵-۷۰) نازل را ببندید، اجازه ندهید دما بیشتر از ۷۰ درجه شود. این عمل به شما شیر با کف درشت تحویل می دهد. اما:
کف ریز و مخملی کفی زیباتر است، حال چگونه باید کف ریز درست کرد؟
حفره کوچکی بر روی روی دسته بخار قرار دارد که هوا را برای ایجاد کف به شیر وارد می کند، اگر این حفره را به صورت (مماس) با سطح شیر قرار دهید کف ایجاد شده حالتی مخملی دارد. حال وقتی دماسنج درون شیرتان عدد ۳۷ را نمایان کرد دسته را کمی پایین تر ببرید، دما را تا (۶۵-۷۰) برسانید، وقتی دسته بخار به پایین تر از سطح شیر می رود، زمان کوتاهی باید آن جا قرار گیرد تا شیر نسوزد و مزه بدی به خود نگیرد.
- شیر سرد نیز به بهتر شدن کف کمک می کند(چون زمان کف دهی بیشتر است).
- کف شیر اگر به خورد شیر برود کفی مطلوب تر از آن است که کف و شیر جدا از هم باشند.
تهیه فوم شیر به کمک ماکروفر:
شیر سردتان را در شیشه ای دهانه گشاد بریزید، نصف شیشه را پرکنید تا هم خوب کف کند و هم فضای کافی برای ایجاد کف باشد، شیشه را به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر به شدت تکان دهید، حال برای تثبیت کف ایجاد شده آن را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروفر با توان نسبتا بالا قرار دهید.
تهیه فوم شیر با همزن:
البته این روش شاید برای یک باریستا خیلی چنگی به دل نزند اما برای تهیه کف شیر در خانه مناسب است. شیر سردتان را در ظرفی بریزید، روی گاز قرار دهید و با همزن های دستی کوچک شروع به هم زدن کنید تا زمانی این کار را انجام دهید که دمای شیر به ۶۰ تا ۷۰ درجه برسد و نگذارید که جوش بیاید باز برای تثبیت کف ها، می توانید آن را در ماکروفر به مدت ۳۰ ثانیه با دمای نسبتا بالا قرار دهید.
برای اندازه گیری دمای شیر راه های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دست تان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.
حال کف های ایجاد شده با هر یک از روش ها را می توانید برای نوشیدنی تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بر دارید.
کف دادن شیر توسط فرنچ پرس:
ایجاد فوم شیر با این روش نسبتا آسان است، در این روش کافی است دمای شیر را به حدود ۶۰ درجه سانتی گراد برسانید سپس شیر را داخل فرنچ پرس بریزید (به اندازه ای پر کنید تا فضا برای ایجاد فوم باقی بماند).
البته می توانید شیر سرد را درون فرنچ پرس بریزید و همراه با فرنچ پرس آن را در ماکروفر قرار دهید تا به دمای مورد نظر برسد.
حالا اهرم فرنچ پرس (اهرم مجهز به صافی) را بالا و پایین کنید تا صافی آن از شیر عبور کند.
تکرار این عمل باعث ایجاد فوم می شود بعد از این کار درب فرنچ پرس را برداشته و از فوم تان استفاده کنید.
کف شیر ساز دستی پمپی
شیر را گرم و سپس داخل کف ساز بریزید. این کف ساز دقیقا شبیه به فرنچ پرس برای شما کف شیر تهیه می کند. به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه پمپ را بالا و پایین فشار دهید. پس از اتمام کار کمی اجازه استراحت به شیر بدهید. مراقب بدنه داغ کف ساز باشید!
کف شیر ساز دستی اهرمی
این ابزار علاوه بر جمع و جور بودن برای کارهای دیگری در منزل کاربرد دارد. هم کفساز و هم همزن. فقط کافیه شیر گرم رو داخل ظرفی بریزید و با این ابزار به صورت دورانی شیر را هم بزنید.
فوم شیر با استفاده از مخلوط کن
7 روشهای تهیه فوم و کف شیر خیلی راحت در خانه ..
میتوانید با مخلوط کن نیز این کار را انجام دهید. این ابزار کف نسبتا بهتری از برخی از روش ها برایتان تهیه میکند. سرعت چرخش یکنواخت و نسبتا بالا! البته اگر سرعت را در حالت متوسط قرار دهید کافیست. کفی نسبتا یکنواخت و ریز
پس از گرم کردن شیر آن را داخل مخلوط کن بریزید و فضای اضافی برای کف شیر باقی بگذارید.
کاپوچینو و لاته، کورتادو، ماکیاتو و … از نوشیدنی هایی هستند که برای تهیه آنها نیاز به شیر کف داده شده دارید. ویدئوی زیر شما را در تهیه فوم شیر راحت تر و بهتر کمک میکند. آیا روشی مد نظر شما هست که در این مطلب نباشد؟
چرا شیر را فوم گیری میکنیم؟
برای درست کردن قهوههایی مثلِ: لاته، کاپوچینو، ماکیاتو، موکا و …چه شیری برای فوم گیری مناسب است؟
شیر پرچرب فوم بهتر و با قوامتری میدهد.فوم شیر چیست؟
پس از انجام فوم گیری، لایه کف مانندی روی شیر تشکیل میشود که به آن فوم میگوییم.
ویدیو آموزشی طرز تهیه انواع فوم شیر
درباره علی شریفی
علی شریفی مدیر و بنیان گذار آکادمی قهوه آمارو دانش آموخته ی. انجمن تخصصی قهوه اروپا esae / ATS آلمان انگلستان WTG.. دوره لاته آرت استاد لوییجی لوپی دارایی گواهینامه های بین المللی انجمن قهوه اروپا
نوشته های بیشتر از علی شریفیدستهها
مطالب زیر را حتما بخوانید
تولید قهوه در کوبا
26 بازدید
اسپرسو کوبانو Café Cubano
135 بازدید
کافه موکا Caffè mocha کافه موکا چیست
181 بازدید
در دوره آموزش باریستا چه مهارت هایی یاد میگیرید؟
298 بازدید
لاته، ماکیاتو و لاته ماکیاتو و بررسی تفاوت های اصلی این سه قهوه عالی
450 بازدید
طرز تهیه قهوه آمریکانو چطور قهوه آمریکانو تهيه کنیم
325 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.